Zobni aparat in umivanje zob

Ko vam zobozdravnik pove, da bo vaš otrok verjetno moral nositi zobni aparat, se vam najprej poraja misel, kako ga bomo v to prepričali. Takrat vam še na misel ne pride, da se boste morali tudi ukvarjati z umivanjem zob. Pri nas je bilo točno tako. Ko je sin zvedel, da bo moral nositi zobni aparat, mu ni bilo to težko sprejeti. Nekako je razumel in šli smo v akcijo. 

Ob namestitvi zobnega aparata, sem vedela, da bo nekaj dni vseeno trajalo, da se sin navadi. Tako je tudi bilo. Po prvi noči mi je sin povedal, da pa ni tako preprosto nositi zobni aparat in da ga je malo strah, ker bo zobni aparat moral nositi več kot eno leto. To mu tisti trenutek ni bilo bilo všeč. Ko pa so dnevi tekli, se je sin privadil. Nastala pa je druga težava. Na prvem pregledu nam je zobozdravnica povedala, da si sin ne umiva pravilno zob in da bo nastala težava, ker bo imel grde zobe. Zobje bodo imeli lepo obliko, ampak bodo grdi, če si jih ne bo pravilno umival. Na to težavo smo vsi pozabili. 

Zobni aparat in umivanje zob

Tako sinu ni bil problem zobni aparat, ampak mu je večjo težavo predstavljalo umivanje zob. Tako smo potrebovali kar nekaj dni, da smo skupaj umivali zobe. Lahko priznam, da je to kar naporno in da sem ponosna na svojega sina, ker je to sprejel in se trudi, da so njegovi zobje čisti. Tako bo čez leto dni, če bo vse po sreči odstranil zobni aparat in zobje bodo končno na pravem mestu in lepi. Mislim, da se dovolj trudi in da bo potem zadovoljen z svojimi zobmi. Je pa res, da je danes zobni aparat tudi popularen in tako se ga otroci kar hitro navadijo, ker so v bistvu posebni, ker imajo zobni aparat. 

Comments are closed.