Strešne kritine so zelo pomembne pri hiši

S partnerjem sva dolgo časa debatirala o gradnji hiše a kaj ko je veliko stvari o katerih je potrebno prej predebatirati. Oba nisva imela nikoli prej izkušen z samo gradnjo in nisva imela pojma niti kako točno se lotiti. Vedela sva približno kaj si želiva a to je bilo vse.

Začela sva s preprostimi pogovori s prijatelji in družino. Predvsem z ljudmi, ki imajo že neko izkušnjo z gradnjo in oni so nama že v štartu zelo veliko pomagali. Bilo je res dobro vedeti o vsem kar je potrebno premisliti predno se sploh lotimo gradnjo. S partnerjem sva se odločila narediti najprej en seznam stvari, za katere se je potrebno odločiti in šele potem stopiva v svet kreditov in same gradnje. Najin seznam je bil zelo dolg in veliko dela naju je čakala. Vedela sva da se marsikje ne bova strinjala, zato je bilo zelo pomembno, da urediva sedaj, da ne bo potem kakšne katastrofe. Kaj sva imela na seznamu? Od strešne kritine, fasade, okna, pa vse do pohištva in malenkosti. Strešne kritine so seveda zelo pomembne, zato sva se tukaj kar nekaj časa zadržala. Nisva si mislila da pride do toliko različnih detajlov. Strešne kritine morajo biti zelo močne zato sva tukaj res zelo dolgo iskala za pravo odločitev za najino hišo. Potem sva prišla tudi do pohištva, kjer sva se pa večkrat tudi prepirala, saj sem imela jaz malo bolj elegantne ideje med tek ko pa je imel moj fant cim cenejše ideje. Jaz sem rekla, da če se že spuščamo v ta proces gradnje hiše moramo iti »all in«. Na koncu se je hvala bogu strinjal z mano.

Rekla sva si, da bova naredila res lep dom za naju, kjer bova lahko živela do smrti in tako nama je bilo potem tudi lažje pri odločitvah in ni bilo več nepotrebnih prepirov ampak je vse šlo lepo kot po maslu.

Strešne kritine so zelo pomembne pri hiši

Comments are closed.