Ploščice – med najbolje prodajanimi so zagotovo keramične

Ploščice so prisotne skorajda v vsakem objektu pa tudi izven njega. Nasploh veljajo za dobro izbiro, saj so tudi za vzdrževanje praviloma sila preproste. Po drugi strani pa še zdaleč ni vseeno, katero vrsto ploščic izberete. Daleč najbolje prodajane so zagotovo keramične ploščice Keramika se že na sploh ponaša s številnimi prednostmi, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju.

V prvi vrsti je keramika izjemno varna tako za okolje kot tudi naše zdravje. Torej to velja tudi za keramične ploščice Ne vsebuje plastike, ne gori, odlično je odporna proti visokim temperaturam, izpostavljenosti sončnim žarkom ter še bi lahko naštevali.

 

Eden od najbolj trajnih materialov

Ker keramika velja za enega od najbolj trajnih materialov, se nakup ploščic iz nje še toliko bolj splača. Keramika se ne stara. Če se jo pravilno vgradi, obenem pa pripravi primerno podlago, nam lahko tako na tleh kot tudi na steni služi veliko let – tudi do konca življenja.

Na odrgnine in na obrabo je še posebej dobro odporna porcelanska keramika. Zaradi vsega omenjenega se torej keramične ploščiceprecej manjkrat menjajo kot pa drugi materiali. Tudi zaradi tega so okolju zelo prijazna izbira.

Ploščice – med najbolje prodajanimi so zagotovo keramične

 

Odličen higienski material

Potrebno je izpostaviti še to, da je keramika eden od daleč najbolj higienskih materialov. Iz nje je narejena tudi vsa sanitarna oprema, prav tako tudi večji del sodobne zdravstvene opreme. Ljudje pa jo uporabljajo že od nekdaj. Ne samo v obliki ploščic, temveč tudi za shranjevanje hrane ter tekočine.

Glazirane površine iz keramike so izjemno preproste za spiranje ter čiščenje z običajnimi detergenti. Hkrati preprečujejo, da bi na njih nastajala oziroma se nabirala kakršna koli umazanija. Lahko rečemo, da so ploščice iz tovrstnega materiala povsem imune na plesen pa tudi na bakterije. Še posebej primerne so za kopalniške prostore ali pa za ekstremno vlažne prostore.

Comments are closed.