Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Prvi napovednik za nov Spielbergov film Lincoln
V filmu Lincoln se nam bo v glavni vlogi predstavil dvokratni oskarjevec Daniel Day Lewis.
16. september 2012

Prvi napovednik za nov Spielbergov film Lincoln

V javnost je prišel dolgopričakovani napovednik biografske drame o petem ameriškem predsedniku Abrahamu Lincolnu, ki ga v režiji Stevena Spielberga upodablja Daniel Day Lewis.

Kot poročajo ameriški mediji je pred prvim prikazom napovednika Spielber poudaril, da se film osredotoča na zelo specifičen del Lincolnovega življenja.

»Film ne govori o njegovem celotnem življenju, temveč o poslednjih štirih mesecih. Obravnavamo ga kot človeka, ne pa kot nekakšen spomenik,« je povedal Spielberg. Dodal je še, da ne gre za tipičen biografski film, temveč bolj za prikaz dogodkov, ki so na Lincolna vplivala kot na človeško bitje.

Daniel Day Lewis, dvokratni dobitnik oskarja, v tej drami ponovno dokaže, da se zna vživeti v sleherno vlogo, že sedaj pa se govori, da mu bo vloga predsednika, ki je v ZDA dokončno ukinil seženjstvo, prinesla ponovno nominacijo za oskarja. V filmski adaptaciji knjige Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln avtorice Doris Kearns Goodwin zaigrajo tudi Sally Fields, Tommy Le Jones, John Hawkes, Jared Harris, James Spader in mnogi drugi.

Film prihaja v kinematografe v novembru.

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala